Holbox Display | Groene display | Karton display bestellen

Zonder gebruik van milieuonvriendelijke plastic

De oceaan ligt er vol mee en het publiek wil het niet meer: plastic. Helaas worden hiervan ook toepassingen gebruikt in displays, waarbij het over het algemeen gaat om thermoharde materialen die doorgaans in het milieu niet afbreekbaar zijn. Dat heeft Holbox ertoe gebracht om een unieke display van karton te ontwikkelen die vaak zelfs nog meer draagvermogen heeft dan menig kunststof exemplaar: de 2 Second HANG-IN Display®. Deze dankt zijn naam aan het feit dat de trays eenvoudigweg in een paar seconden aan de binnenwanden worden gehangen. Een kind kan de was doen.

de-groene-display

Deze nieuwste display wordt gemaakt van ‘bombefest’ karton en heeft een draagvermogen van maximaal 150 kilogram. Er zijn diverse uitvoeringen beschikbaar: met zijpanelen, schuine trays met open zijwanden, met voorzetstuk en eventuele achterwand. Heel belangrijk: de display is geheel recyclebaar, wat inhoudt dat de milieuonvriendelijke plastic exemplaren definitief naar het museum kunnen worden verbannen. De display is verkrijgbaar in de standaardmaten van 40x40 cm en 60x40 cm breed bij een diepte van 40 cm en een maximale hoogte van 180 cm, met de nodige varianten.

Trend: geen plastic

Steeds meer winkeliers wijzen uit milieuoogpunt de grondstof plastic in de winkel af, al was het maar omdat de consument het niet meer wil. Nog voordat Europa een wet betreffende plastic zakjes*) aannam, wees een toenemend aantal consumenten dit verpakkingsmateriaal al af. Deze anti-plastic trend heeft Holbox geïnspireerd om een zeer toegankelijke, bijna gebruiksklare display te ontwerpen die in de huiskleuren van de klant kan worden geproduceerd.

Proeven

De ontwerpers van Holbox kregen de opdracht om een nieuwe, snel op te zetten display in diverse dimensies te construeren met brede toepassingsmogelijkheden. Er is gestart met enkele blanco displays die zwaar werden beladen, waarbij wekenlang is gekeken hoe deze zich gedroegen. Op basis hiervan is de constructie aangepast. Vervolgens zijn er proeven genomen met het in- en uitladen van gevulde displays, waarna deze enige duizenden kilometers vervoerd werden in hotsende en botsende vrachtwagens. Pas toen deze proeven allemaal waren gelukt, was de 2 Second HANG-IN Display® gereed voor productie. Inmiddels is er ook patent op verkregen met het nummer N2016140.

groenedisplayfoto1

Deze display is via www.kartonnenwinkel.nl ook te bestellen in kleine aantallen.

*) Als eerste land van Europa moet de consument in Nederland 24 eurocent betalen voor een plastic tasje. Verwacht wordt dat de andere Europese landen hierin zullen volgen.